Nieuwe in het Responsible Stone Program


TFT en WGDN hebben veel ervaring opgedaan met hun werk de toeleveringsketens van natuursteen. Beide organisaties werkten in de hele keten, van fabrieken tot in de groeven, en gezamenlijk hebben we conclusies getrokken over een effectieve en pragmatische aanpak. RSP heeft dan ook belangrijke nieuwe kenmerken.

 

Een internationaal initiatief

RSP zal actief leden verwerven in nog meer Europese landen en meer internationale stakeholders zullen in het Steering Committee van het programma zitten.

 

Betrokkenheid leverende landen

Natuursteenbedrijven en andere stakeholders uit het zuiden kunnen bestuurlijk deelnemen aan het programma.

 

Gedragscode

De normen in de gedragscode zijn verdeeld over drie niveau’s, wat een meer transparant stap-voor-stap verbeteringsproces mogelijk maakt.

 

Duurzaamheidsclaims

Door te werken met verschillende duurzaamheidsclaims, afgestemd op de verschillende soorten aanvoerketens, zijn er betrouwbare en transparante marketinginstrumenten gecreëerd.

 

Lidmaatschap nu ook open voor exporteurs Handelsondernemingen in de landen waar natuursteen vandaan komt kunnen lid worden van RSP, op dezelfde manier als de Europese importeurs.

 

Duurzame inkopen

RSP maakt het voor leveranciers mogelijk om te voldoen aan de eisen van “duurzaam inkopen”. RSP zal worden afgestemd op de specifieke "duurzaamheidseisen” van de verschillende Europese overheden.

 

Meer informatie over het programma vindt u op de TFT Responsible Stone Program website